Kraljevski zajtrk v idili

15. avgust 2017
"Zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ in večerjaj kot berač."

Gotovo poznate ta pregovor. Dober dan se namreč prične z dišečo kavo in kraljevskim zajtrkom, se strinjamo?

glamping chateau ramsak    glamping chateau ramsak

Morda na terasi s pogledom na vinograde. Mogoče z pomežikom proti središču mesta Maribor ali kar na postelji svojega glamuroznega šotora, postreženo z veliko mero ljubezni. Kakorkoli, oddih pri nas je priložnost, da si privoščite zajtrk, s katerim se boste neskončno razvajali.

glamping chateau ramsak

Kraljevski zajtrk ni tisti, ki je največji, temveč tisti, ki je najbolj bogat s kvalitetnimi in lokalnimi sestavinami. Ker si vsekakor želimo prispevati tudi k oblikovanju in uresničevanju trajnostnih aktivnosti oz. razvoju trajnostnega turizma v Sloveniji, zasledujemo vrednote do narave, spodbujamo trajnostne odnose in pristnost. Ključ za uspeh je torej povezovanje turistične ponudbe na lokalni ravni, zato se tudi povezujemo z lokalnimi pridelovalci, ki nam zagotavljajo lokalne dobrine, ki našim gostom ponujajo kulinarične presežke.    

Celoten resort je umeščen v stari sadovnjak, tako da lahko naši gostje v spomladanskih mesecih uživajo v sladkih češnjah, poleti v rumenem in rdečem grozdju, proti koncu poletja pa ne manjka tudi domačih jabolk, iz katerih radi pripravimo tudi tipično slovensko sladico - jabolčni štrudelj ali pito.

glamping chateau ramsak    glamping chateau ramsak

Pri nas mislimo na vse okuse. Za tiste, ki imajo radi klasični zajtrk pripravimo poleg domačega sadja tudi domače mesnine in sirček, domačo marmelado, po želji pa spečemo tudi jajčka na različne načine.
Gostje se lahko osvežijo s kozarcem sveže iztisnjenega pomarančnega soka, limonado, čajem pripravimo pa tudi vodo, ki jo odišavimo z vejico domače sivke in dišečo kavico.

glamping chateau ramsak

Našim gostom pa nudimo tudi vegetarijanski in veganski zajtrk, za tiste, ki želijo okusiti kulinariko na rastlinski osnovi. Vsako jutro se v naši kuhinji pripravlja tudi domača veganska čokotela, ki navdušuje in jo običajno hitreje zmanjka kot Nutelle. ;) Zraven postrežemo s sveže pečenim polnozrnatim rogljičkom iz rastlinskih sestavin.

Jogurt, bodisi na rastlinski ali mlečni osnovi je verjetno najpogostejša baza naših zajtrkov tudi doma, zato smo želeli ponuditi nekaj, kar vas spomni na dom, a je hkrati nepozabna kulinarična izkušnja. Jogurt je lahek in osvežujoč, mi pa ga popestrimo na različne načine. V jogurt zamešamo domačo granolo iz ovsenih ali pirinih kosmičev, oreščke, suho sadje, kokosov čips, nekaj medu ter drobne skrivnosti velikih ustvarjalcev. ;) 
V vegansko skodelico se odlično podajo tudi sveže sadje, chia semena ali drobljeni oreščki. Seveda pa so naši zajtrki velika paša za oči in odlična priložnost za nepozabni spomin ujet v fotografiji.

glamping chateau ramsak

Naši zajtrki so vsakodnevna inspiracija, zato ne pričakujte, da boste vsak dan na vašo teraso prejeli enak zajtrk. Radi vas namreč presenečamo in želimo, da vam vsak trenutek ostane v večno nepozabnem in lepem spominu. ;) Vse kar doživite pri nas, je narejeno in postreženo z veliko mero ljubezni. 

glamping chateau ramsak

Seveda pa nismo pozabili tudi na naše najmlajše goste, ki so navdušeni nad palačnikami v obliki medvedkov, kužkov ali katere druge živali. Na krožniku ne ostane niti drobtinica. :)

glamping chateau ramsak

Ne moremo mimo pohvale enega izmed gostov, da so naši zajtrki tako okusni in tako zelo posebni, da bi si želili uporabiti časovni stroj, da bi jutro čimprej prišlo.  :) 
Naj bo ta oddih pri nas trenutek v vašem napornem urniku, ko si brez občutka slabe vesti privoščite kraljevski zajtrk.glamping chateau ramsak

.

SLEDITE NAM NA INSTAGRAMU